Bilkent Üniversitesi, Oğuz Tansel Türk Edebiyatı Araştırma Merkezi tarafından verilecek “Çocuk Yazını Araştırma Ödülü”için başvuru süresi uzatıldı.

2023 Oğuz Tansel Çocuk Yazını Araştırma Ödülü Katılım Koşulları:

Ödüle aday yapıtın 01.01.2022 – 31.12.2022 tarihleri arasında yayımlanmış olması gerekir. Ödüle  henüz yayımlanmamış master, doktora çalışmalarıyla da başvurmak mümkündür. Son başvuru tarihi 16.10.2023’dür. Ödül, düzenleme kurulu ve seçici kurul üyeleri ve bunların birinci derece yakınları dışında tüm katılımcılara açıktır. Ödül tek yapıta verilecektir. Yapıt kitap bütünlüğünde yayımlanmış ise 7 adet gönderilmelidir. Daha önce yayımlanmamış tezler, A4 boyutunda kağıda,12 punto ve 1,5 satır aralığıyla bilgisayarda yazılmış 7 ayrı dosya biçiminde düzenlenmiş olarak kargo ile gönderilecektir. Yayımlanmamış tezler PDF formatında e-posta ile de gönderilebilir. Katılımcı, içinde kısa özgeçmişi ve iletişim bilgilerinin bulunduğu ayrı bir zarfı da yapıtıyla birlikte ulaştıracaktır. (Bunlar da e-posta ile gönderilebilir.) Ödül tutarı 5,000 TL olarak belirlenmiştir.

Ödüle birden fazla yapıtla başvurulabilir. Ancak ödül, tek bir yapıta verilir. Ödüle katılmak için gönderilen eserler iade edilmeyecektir. Ödül töreni 2023 yılı içinde, daha sonra bildirilecek bir tarihte yapılacaktır.

Seçici kurul; Üstün Dökmen, Metin Turan, Nefise Abalı, Mehmet Kalpaklı’dan oluşmaktadır.

Başvurular “ottem@bilkent.edu.tr” e-posta adresine veya aşağıda yer alan posta adresine yapılacaktır:

___________________________________________________________

OĞUZ TANSEL TÜRK EDEBİYATI ARAŞTIRMA MERKEZİ,

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ, FA BİNASI, BİLKENT, 06800 ÇANKAYA, ANKARA.

____________________________________________________________

Sorularınız için: ottem@bilkent.edu.tr